Automotive Management heeft onlangs Eric Vousten en Wijtze Terpstra van VMS | Insight geïnterviewd over gepersonaliseerde, geautomatiseerde rapportages. Hieronder het artikel door Automotive Management.

“Inzicht in prestaties is cruciaal” 

VMS | Insight helpt organisaties om hun productiviteit te verbeteren. Dat gebeurt door inzicht te geven in data waardoor bedrijven slimmere keuzes maken. Dat gaat volledig geautomatiseerd en op maat. “We leveren de juiste informatie op het juiste moment aan de juiste persoon.”

Er is ongelooflijk veel bedrijfstechnische kennis aanwezig in de mobiliteitsbranche. Importeurs, dealerbedrijven, leasemaatschappijen en andere partijen in de automotive beschikken over een schat aan data met betrekking tot bedrijfsdisciplines als marketing, sales en werkplaats. Cruciale informatie die inzicht kan geven in het reilen en zeilen van een organisatie, en die kan helpen om het bedrijfsresultaat te verbeteren. Alleen: de informatie is vaak verstopt in systemen, datasheets en Excel-bestanden. Rapportages worden handmatig gemaakt waardoor de kans op fouten groot is. “Het kost bovendien vaak veel tijd en organisaties zijn meestal afhankelijk van die ene medewerker die de rapporten kan maken,” weet directeur en eigenaar Eric Vousten. “Daar komt bij dat veel rapportages niet concreet genoeg zijn en vaak in de spreekwoordelijke bureaula verdwijnen of ongelezen in de inbox blijven hangen.”

Inzicht

Menigeen kent VMS | Insight uit Vianen als uitvoerder van het jaarlijkse Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (NZMO), dat inzicht geeft in de brede mobiliteitsontwikkelingen in Nederland. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Opdrachtgevers binnen de mobiliteitsbranche kunnen de dataspecialisten ook inschakelen om inzicht te krijgen in de prestaties van het eigen bedrijf. En om dit bedrijf te benchmarken tegenover de markt. VMS | Insight is hiertoe gespecialiseerd in het leveren van inzicht voor haar klanten in meerdere beleidsterreinen binnen de automotive en mobiliteitsmarkt. Denk daarbij aan prestatie-overzichten voor vestigingen of franchise-organisaties of het inzichtelijk maken van KPI-resultaten inclusief aanbevolen acties.

Aantrekkelijke visuals

Het insightsbedrijf heeft al veel bedrijven geholpen met het opzetten en distribueren van geautomatiseerde, gepersonaliseerde rapportages, performance dashboards en rekentools. Het onderscheidt zich van andere aanbieders door de manier waarop al deze kennis wordt gedeeld. In plaats van uitvoerige rapporten te publiceren ontwikkelt VMS | Insight voor elke opdrachtgever een volledig online dashboard. Hiermee is het mogelijk maatwerk te leveren, tot op het niveau van een individuele aanvrager. Vooral de vormgeving van het dashboard met aantrekkelijke visuals springt in het oog. Eric Vousten: “Het is onze kracht om geautomatiseerd data te ontsluiten, feiten boven water te halen en te interpreteren vanuit onze kennis van automotive en mobiliteit. Wij maken die informatie beschikbaar met een persoonlijk, visueel dashboard.” Met afbeeldingen, grafieken en tabellen dus en geen uitgebreide cijferbrij. “Dat maakt het veel makkelijker, toegankelijker, gebruiksvriendelijker en je ziet dat het gebruikers veel meer aanspreekt. Ze raadplegen de data ook veelvuldiger dan wanneer je alleen een pdf zou sturen.”

De juiste informatie bij de juiste persoon

Een ander groot voordeel van dit persoonlijke dashboard is dat de organisatie heel efficiënt de juiste informatie bij de juiste persoon kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan KPI’s voor sales of aftersales. “We kunnen per vestiging en per contactpersoon die cijfers wekelijks, maandelijks of elk kwartaal inzichtelijk maken,” licht mede-eigenaar Wijtze Terpstra toe.

Kostenbesparing

Ook kostenbesparing speelt een belangrijke rol om te kiezen voor de online rapportagemogelijkheden van VMS | Insight, merkt Terpstra tot slot op. “Alles is volledig geautomatiseerd. Het scheelt bedrijven al snel een tot twee dagen werk per maand om cijfers niet meer handmatig te hoeven verwerken en versturen, tijd die een medewerker aan andere zaken kan besteden. Bovendien is de organisatie beter geïnformeerd waardoor betere beslissingen genomen worden en het rendement omhoog gaat”

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Meer weten over onze geautomatiseerde rapportages en de voordelen die ze bieden?
Maak dan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie!

Alles draait om inzicht. Slimme marketing. Automotive en mobiliteit.

Hoe kunnen wij jou helpen om betere beslissingen te nemen?