Marketing Automation voor de automotive en mobiliteitsbranche

 

Marketing Automation voor de automotive en mobiliteitsbranche

Optimale lead conversie en klantbeleving met marketing automation

Wil jij je marketing effectiever en efficiënter maken, meer nieuwe klanten binnenhalen en bestaande klanten langer binden?

Dat kan met marketing automation. Met marketing automation stroomlijn en automatiseer je de (online) marketing- en salestaken en -processen. Je krijgt meer inzicht in de customer journey en klantbehoeften. Met minder middelen en tijd creëer je doeltreffende campagnes die zorgen voor optimale leadconversie en klantbeleving. Zo kun je klanten beter opvolgen en automatisch op het juiste moment gepersonaliseerde boodschappen sturen. Doordat prospects en bestaande klanten op het juiste moment nuttige content ontvangen zullen ze sneller converteren naar enthousiaste, loyale klanten.

Gestructureerd en procesmatig bouwen aan relaties. Doel: meer kennis opbouwen over de prospect door telkens te verleiden met relevante content.

Voordelen van marketing automation

Marketing automation zorgt voor meer inzicht, effectiever en efficiënter handelen, meer klanten en hogere klanttevredenheid. Een onmisbare tool ter ondersteuning van een groeidoelstelling.

  • Creëer een helder beeld van je huidige en potentiële klanten.

  • Stuur de juiste boodschap op het juiste moment.

  • Genereer meer leads en converteer efficiënt naar meer klanten.

  • Zet je dure resources pas in op het moment dat de lead zich daarvoor kwalificeert.

  • Identificeer vroegtijdig afhakers.

  • Borg een klantgerichte aanpak.

Marketing automation – onze aanpak

Eigen regie, met ondersteuning

Wij bieden een moderne marketing automation tool waarmee je zelf je marketing automation kunt inrichten. Wij begeleiden je in dit proces. Wanneer nodig kun je eenvoudig onze specialist inschakelen om je te helpen. Indien gewenst kunnen wij ook het gehele proces op ons nemen.

Een vliegende start!

We starten altijd samen. Van belang is dat het marketing automation systeem goed is ingericht zodat je jouw doelen kunt bereiken. We zullen dan ook samen de tool inrichten, evalueren en optimaliseren.

Behapbaar en overzichtelijk

Door stap voor stap de tool in te richten, blijft het behapbaar en overzichtelijk. Zo kun je klein beginnen en het zo groot maken als je zelf wilt. Samen zorgen we ervoor dat het integratieproces soepel verloopt.

Professionele kennisoverdracht

We zorgen voor een gedegen kennisoverdracht, zodat je de tool zelf kunt beheren en campagnes kunt opzetten. Zodra de tool eenmaal is ingericht en je de training gevolgd hebt, kun je prima zelf aan de slag. Met maandelijks een check-in moment.

Brede ondersteuning mogelijk

Verder kunnen we ook helpen met het ontwikkelen van:

Customer buyer journeys

E-mailtemplates

Websiteformulieren voor CTA

Inrichten van de database

Leadscoringsmodellen

Doelgroepgerichte content

Ben jij op zoek naar meer en loyalere klanten en wil je dat zo efficiënt mogelijk doen? Wij helpen je graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Voorbeelden van projecten

XL Easy

Automatisering van contact tot contract.

Muntstad

Doelgroepgerichte content zoals whitepapers en keuzewijzers.

Vereniging Zakelijke Rijders -VZR

Integrale oplossing voor het gehele marketing automation traject.

Waarom VMS | Insight?

Bij ons staat de klant centraal, daarom is elk project uniek. Jouw doel is het uitgangspunt en vanuit daar gaan we bouwen. Door onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de automotive- en mobiliteitsmarkt begrijpen we de behoeften van onze klanten, van hun klant en de processen in de markt. We weten dus wat er speelt, wat de actuele trends en ontwikkelingen zijn in de markt en hoe je bij eindklanten de gevoelige snaar kunnen raken.

We zijn scherp, oplossingsgericht, met daadkracht en inlevingsvermogen en zorgen voor heldere structuren, inzichten en actieplannen die bij de situatie van de klant passen.

Door de doelstelling van onze klant centraal te stellen en vooral vanuit conversie te werken, zorgen we voor hoog rendement. We werken met enthousiasme en zijn pas echt tevreden als onze opdrachtgevers dat ook zijn.

Waar kunnen we jouw bedrijf mee helpen?