Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek

Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (NZMO) onderzoekt zakelijke mobiliteit in Nederland en geeft inzicht in wensen en eisen, maatregelen en gedrag(sveranderingen), toetst actuele thema’s en heeft voorspellende waarde.  Alle vanuit het perspectief van de zakelijke reiziger én van de werkgever. De coronacrisis heeft enorme impact, ook op zakelijke mobiliteit. In 2020 wordt in drie metingen in kaart gebracht hoe de huidige coronacrisis de invulling van werken en reizen verandert en wat de verwachte implicaties zijn voor de periode ná corona. De metingen worden uitgevoerd in mei/ juni, eind augustus/ begin september en november.

De tussentijdse resultaten van de eerste meting in mei/ juni 2020 onder ruim 2.800 zakelijke reizigers en 800 werkgevers vind je in onderstaande infographic.

De tussentijdse resultaten van de tweede meting in augustus/september 2020 onder ruim 3.400 zakelijke reizigers en 600 werkgevers vind je in onderstaande infographic.

Het NZMO is het resultaat van een samenwerking tussen vakblad Vakblad Automobiel Management, RDC, VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen), NS en RET. Het onderzoek heeft inmiddels autoriteit opgebouwd. De resultaten zijn gedegen, de conclusies worden serieus genomen. Het onderzoek wordt sinds 2009 jaarlijks uitgevoerd en sinds dit jaar ligt de nadruk niet op de zakenauto, maar op (brede) zakelijke mobiliteit. De doelstelling is het uitvoeren van kwalitatief hoogstaand, betrouwbaar en actueel onderzoek op het gebied van zakelijke mobiliteit en het presenteren van onderbouwde en relevante conclusies met toegevoegde waarde voor de automotive en mobiliteitssector en andere belangstellenden. Het onderzoek richt zich op zowel zakelijke reizigers als bedrijven en wordt uitgevoerd door VMS | Insight. Op 15 september 2020, tijdens het Driving Business Awards 2020 georganiseerd door vakblad Automobiel Management, zullen de resultaten van het onderzoek gepresenteerd door Eric Vousten van VMS | Insight.

Nationaal Zakenauto Onderzoek 2019

De volledige rapportage NZO 2019 downloaden?

Vul dan onderstaand formulier in en krijg direct de rapportage in PDF toegestuurd.