Samenvatting NZMO 2023: Aantal zakelijk afgelegde kilometers stijgt, tempo elektrificering daalt

Het aantal zakelijk afgelegde autokilometers is in 2023 met vier procent gestegen. Voor 2024 wordt opnieuw een lichte stijging voorspeld, vooral bij kleine en middelgrote bedrijven. Duurzaamheid en CO2-reductie vragen prominent om aandacht. Bedrijven sturen de invulling van het mobiliteitsbeleid vooral door het stimuleren van de fiets, het OV en de elektrische auto. De vergroening van het wagenpark zet door, maar wel minder snel dan eerder verwacht. Wat betreft de keuze voor nieuwe automerken als volgende auto, wordt even afgewacht, maar interesse is er wel.

Dat zijn enkele conclusies uit het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (NZMO) 2023 op basis van een enquête onder 3.431 zakelijke reizigers en 494 bedrijven. In NZMO 2023 is extra nadruk gelegd op actuele onderwerpen, waaronder:

  • Blijvende veranderingen in het mobiliteitsbeleid door hybride werken;
  • De acceptatie van nieuwe automerken;
  • Verwachte maatregelen als gevolg van de aankomende CO2-rapportageplicht voor bedrijven met meer dan 100 werknemers.

Dit alles is verwerkt in een uitgebreid eindrapport. De samenvatting daarvan kun je gratis downloaden via het onderstaande formulier.

Het onderzoek is een initiatief van vakblad Automotive Management, de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA), RDC en de NS en is uitgevoerd door onderzoeksbureau VMS | Insight.

Samenvatting van het eindrapport NZMO 2023!

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis de downloadlink in je mailbox

Presentatie NZMO 2023

De conclusies van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2023 zijn tijdens het AM Driving Business Awards Event te Ermelo gepresenteerd. Het verslag van deze presentatie is te vinden via onderstaande button.   

Meer info of het volledige rapport

Wil je meer informatie, sparren over de kansen voor jouw organisatie of heb je interesse in het volledige rapport van het NZMO? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ook op maat voor jouw organisatie!

Alles draait om inzicht. Slimme marketing. Automotive en mobiliteit.

Hoe kunnen wij jou helpen om betere beslissingen te nemen?