Marktonderzoek & impactanalyse voor de automotive- en mobiliteitsbranche

Marktonderzoek & impactanalyse voor de automotive- en mobiliteitsbranche

Succesvolle positionering en efficiëntere bedrijfsprocessen

Wil jij je bedrijf sterk positioneren in de automotive- en mobiliteitsbranche? Een succesvolle bedrijfsstrategie bepalen? Je processen optimaliseren om efficiënter te werken?

Al deze zaken zijn essentieel nu er zoveel gaande is in jouw branche. Elektrificatie, connectiviteit, zero-emissie-zones, logistieke systemen, nieuwe verdienmodellen: als je voorop wilt (blijven) lopen, moet je de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Alleen zo bepaal je de meest effectieve route naar succes (en kun je tijdig bijsturen waar nodig).

Die route bewandel je door strategieën, processen, projecten en taken op te stellen. En omdat een goed begin het halve werk is, wil je een solide uitgangspunt bepalen. Waar liggen je kansen? Voor welke bedreigingen moet je oppassen? Gaat je plan opleveren wat je voor ogen hebt?

Marktonderzoek en impactanalyse bieden uitkomst. Hiermee genereer je nieuwe, waardevolle kennis. Je brengt de kansen voor jouw bedrijf in kaart. Met de verkregen inzichten creëer je sterke strategieën en maak je weloverwogen strategische keuzes. Zo werk je efficiënter en behaal je meer rendement.

Marktonderzoek en impact analyse voor automotive en mobiliteit

Waar sta je als bedrijf? Hoe onderscheid je je van de concurrentie? Wie zijn je potentiële klanten? Hoe bind je hen aan je? Dit soort zaken breng je met marktonderzoek in kaart.

Wil je de mogelijke impact van (markt)ontwikkelingen of interne veranderingen op jouw bedrijf verkennen? Dan biedt een impactanalyse uitkomst.

Wij bezitten grote expertise op beide gebieden. En we hebben diepgaande kennis van de automotive- en mobiliteitsmarkt, omdat we ons hier al jarenlang op focussen. Wij begrijpen wat er speelt. Daarom zetten we marktonderzoek en impactanalyse in voor het creëren van doeltreffende inzichten. Met ons advies kun jij doelgericht verder.

Marktonderzoek en impactanalyse: voorbeelden van projecten

Nationaal marktonderzoek naar zakelijke mobiliteit

Het grootste jaarlijkse marktonderzoek naar zakelijke mobiliteit in Nederland. Geeft diepgaand inzicht in de ontwikkelingen, trends en verwachtingen vanuit het perspectief van zakelijke reizigers en werkgevers.

Impact van elektrificatie wagenpark op de werkplaats

Impactanalyse naar het effect van elektrisch aangedreven trucks en bussen op het aftersales businessmodel. Ook uitgevoerd voor personenauto’s en bestelauto’s.

Scenariostudie brandstoffen en andere energiedragers

De invloed van het veranderende wagenpark op de afzet in liters, kWh en kilo’s. Deze studie geeft inzicht in de afzet van brandstoffen en andere energiedragers voor verschillende, realistische scenario’s.

Nieuw merk of product: lancering, positionering en implementatie

Ben je van plan om een nieuw merk of product op de markt te lanceren? En wil je dit krachtig positioneren? Wij zorgen voor de juiste inzichten en geven doelgerichte adviezen. Met inzet van marktonderzoek, impactanalyse en onze diepgaande kennis van de automotive- en mobiliteitsmarkt. Zodat jij de meest effectieve marktbenadering kunt implementeren voor je nieuwe merk of product.

Heb je een vraag? Wij zorgen voor het antwoord!

Ons portfolio van onderzoeksmethoden en analyses is zeer breed. Wij verzorgen onder andere deskresearch, diepte-interviews, kwalitatief en kwantitatief onderzoek en modellering én combinaties daarvan. We werken zowel voor grote als kleinere organisaties. Voornamelijk in de automotive- en mobiliteitsmarkt, maar ook daarbuiten (overheden behoren bijvoorbeeld eveneens tot onze klantenkring). Van nationaal tot bedrijfsspecifiek: de onderzoeken in ons opdrachtenportfolio verschillen in grootte.

Wil je onderzoek doen naar mogelijkheden, interne optimalisatie, productproposities of verdienmodellen? Heb je hulp nodig bij het opzetten en implementeren van strategie- en innovatietrajecten? In al deze gevallen kun je bij ons aankloppen.

Stop guessing, start knowing!

Ben je op zoek naar meer inzicht en advies omtrent een (bedrijfs)specifiek vraagstuk? Wij helpen je graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer inzicht in je data in 4 stappen

Gun jij je business een boost? Neem contact met ons op.

Meer inzicht in je data in 4 stappen

Gun jij je business een boost?

Waarom VMS | Insight?

Jouw doel is ons uitgangspunt. Van daaruit gaan we bouwen. Door onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de automotive- en mobiliteitsmarkt begrijpen we jouw behoeften, maar ook die van je klant. En we hebben inzicht in belangrijke marktprocessen. Daarom bieden we doeltreffende inzichten en adviezen. Zo kun jij onderbouwde keuzes maken.

Wat betekent dit alles voor je strategie? Dat zie je in het concrete actieplan dat wij voor je maken. Zo weet je zeker dat je meteen de juiste richting op gaat. En indien nodig kun je intern eenvoudig verantwoording afleggen.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Een scherpe blik;
  • Een oplossingsgerichte houding;
  • Daadkracht;
  • Inlevingsvermogen;
  • Duidelijke structuren;
  • Heldere inzichten;
  • Concrete actieplannen;
  • Een hoge betrokkenheid;
  • Een flinke dosis enthousiasme.

Alles wat we opleveren, past bij jouw situatie. We stellen jouw doelstelling centraal en werken vooral vanuit conversie. Het resultaat: een hoog rendement. Wij zijn pas écht tevreden als jij dat ook bent.

Waar kunnen we jouw bedrijf mee helpen?