Marktonderzoek &

Impact analyse

Marktonderzoek &

Impact analyse

Succesvol positioneren en efficiëntere bedrijfsprocessen

Een succesvolle groeistrategie, optimaal inspelen op de klantbehoeften en efficiëntere bedrijfsprocessen. Dat wil iedereen wel. En met de juiste kennis en inzichten is dat vaak ook bereikbaar. Of je nu de interne processen wilt optimaliseren, je op een nieuwe doelgroep wilt richten of je marktpositie wilt verbeteren. Bij het opstellen of implementeren van strategieën, processen, projecten en taken is het van belang om te weten wat je uitgangspositie is, wat de kansen en bedreigingen zijn en of je plan ook daadwerkelijk gaat opleveren wat je voor ogen hebt. Marktonderzoek en impactanalyse bieden dan uitkomst.

Door data en kennis te vergaren en te vertalen naar de juiste inzichten, kun je de kansen voor jouw organisatie helder in kaart brengen. Strategische keuzes kunnen dan weloverwogen en goed onderbouwd gemaakt worden, met optimaal resultaat als logisch gevolg.

Marktonderzoek en impact analyse voor automotive & mobiliteit

Ben jij actief in de automotive en/of mobiliteitsbranche? Wil jij je bedrijf sterk positioneren en de meest optimale strategie voor je bedrijf bepalen of bedrijfsprocessen optimaliseren en efficiënter gaan werken?

Met marktonderzoek breng je de mobiliteitsmarkt en de mogelijkheden voor je bedrijf in kaart. Het laat je zien waar je staat,  hoe je je kunt onderscheiden van de concurrentie, wie potentiële klanten zijn en hoe je deze klanten aan je bindt. En een impactanalyse toont wat de gevolgen van de ontwikkelingen of van interne veranderingen voor jouw bedrijf kunnen zijn.

Door onze focus op automotive en mobiliteit en jarenlange ervaring hebben wij diepgaande kennis van de automotive & mobiliteitsmarkt. Wij begrijpen wat er speelt en kunnen door middel van marktonderzoek of impact analyse zorgen voor doeltreffende inzichten en advies zodat je goed onderbouwde, weloverwogen keuzes kunt maken. Ook zorgen wij voor een concrete doorvertaling naar wat het betekent voor je strategie, met een concreet actieplan. Je weet dan zeker dat je meteen de juiste richting op gaat en kunt, indien intern gevraagd, eenvoudig verantwoording afleggen.

Wij zorgen voor het antwoord op jouw vraag

Jouw vraag staat centraal. Wij zorgen voor het antwoord. Altijd goed onderbouwd en gebaseerd op feiten. Zo kunnen we bijvoorbeeld onderzoeken doen naar nieuwe mogelijkheden, interne optimalisatie, productproposities of verdienmodellen. Ook kunnen wij helpen strategie en innovatie trajecten succesvol op te zetten en te implementeren.

Door het inzetten van marktonderzoek en impactanalyse genereer je nieuwe, waardevolle kennis en krijg je inzichten die leiden tot betere strategieën, zodat jouw bedrijf meer rendement behaalt.

Welke vraagstukken staan bij jouw bedrijf momenteel centraal?

Heb jij een soortgelijke vraag of een andere vraag waarover je graag wilt sparren? Wij horen het graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Hoe gaat het in z’n werk?

Interesse? Neem contact op en gun je business een boost.

Hoe gaat het in z’n werk?

Interesse? Neem contact op en gun je business een boost.

Marktonderzoekmethoden en impactanalyse

 

Ons portfolio onderzoeksmethoden en analyses is zeer breed. Wij doen o.a. desk research, diepte-interviews, kwalitatief- en kwantitatief onderzoek, modellering of een combinatie daarvan. We werken zowel voor grote als kleinere organisaties, voornamelijk in de automotive- en mobiliteitsmarkt. Ook de onderzoeken verschillen in grootte. Zo hebben we diverse grote nationale onderzoeken uitgevoerd, maar ook kleinere bedrijfsspecifieke onderzoeken zitten in ons opdrachtenportfolio.

Heb jij een vraagstuk en ben je op zoek naar meer inzicht en advies? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom VMS | Insight?

Bij ons staat de klant centraal, daarom is elk project uniek. Jouw vraag is ons uitgangspunt, die willen we beantwoorden. Wij hebben geen standaard aanpak, maar doen projecten op maat waarbij specialisten met kennis van zaken worden ingezet. Bruikbare resultaten, kwaliteit en het geven van actionable insights zijn hierbij key. We werken met enthousiasme en zijn pas echt tevreden als onze opdrachtgevers dat ook zijn.

We zijn scherp, oplossingsgericht, met daadkracht en inlevingsvermogen en zorgen voor heldere inzichten en actieplannen die bij de situatie van de klant passen.

Onze kracht ligt ook in onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de automotive- en mobiliteitsmarkt. Daardoor begrijpen we wat er speelt en wat de vraagstelling is. Doordat we een groot netwerk hebben kunnen we de onderzoeksdoelgroep goed bereiken en daarmee de juiste informatie boven water halen.

Waar kunnen we jouw bedrijf mee helpen?