De import van gebruikte elektrische auto’s is sterk in opkomst, blijkt uit onderzoek van VWE voertuiginformatie en -documentatie. In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn er ruim vijfhonderd plug-in hybride occasions geïmporteerd. In het laatste kwartaal waren dat er ruim drie keer zoveel als vorig jaar.

plugin

Vanaf 1 januari 2016 gaat de bijtelling voor plug-in hybrides omhoog van zeven procent naar vijftien procent. Daarom willen veel zakelijke rijders nog voor het eind van het jaar een nieuwe plug-in hybride, met als gevolg dat veel modellen voor dit jaar uitverkocht zijn. Om aan de vraag te voldoen worden er ook steeds vaker gebruikte plug-in hybrides uit het buitenland gehaald. In de eerste drie kwartalen van dit jaar waren dat er al ruim vijfhonderd. In dezelfde periode van 2014 ging het om 199 plug-in occasions, het jaar daarvoor nog slechts 31. Vooral in het derde kwartaal van dit jaar groeide de import sterk: naar 256 plug-in occasions. Dit zijn er meer dan drie keer zoveel als in het derde kwartaal van 2014. Het overgrote deel van deze auto’s is door bedrijven gekocht.

Bron en & lees meer op: AM.nl