BMW Group Nederland heeft een toekomstvisie ontwikkeld voor duurzame e-mobility en autodelen.

In combinatie met innovatieve projectontwikkeling kunnen steden niet alleen autovriendelijk zijn, maar ook mensvriendelijk en leefbaar blijven, aldus BMW.

BMW gaat voor de bewoners van een gloednieuw duurzaam appartementencomplex in Rotterdam vier deelauto’s leveren.

Alphabet, de leasetak van BMW, gaat deze deelauto’s voor het Timmerhuis-appartementencomplex leveren. Het gaat om drie elektrische i3’s en een Mini op benzine voor de langere afstanden. Via het deelautoconcept kunnen de bewoners gebruikmaken van de auto’s, waarbij een hoger serviceniveau wordt beloofd dan bij bijvoorbeeld Snappcar-voertuigen, meldt BMW.

In de servicekosten van het appartementencomplex is om toegang te krijgen tot de deelauto’s een vaste fee opgenomen, terwijl voor het gebruik flexibele tarieven gelden. Daarnaast zijn voor de elektrische i3’s laadpunten aangebracht in de parkeergarage. Ook is het aantal parkeerplaatsen bewust tot 120 beperkt, waardoor er weinig tot geen ruimte is voor een tweede auto.

Zonnepanelen voeden gebruikte i3-accu’s

Het appartementencomplex is gebouwd door Heijmans, naar een ontwerp van OMA, het architectenbureau van Rem Koolhaas. Bovenop het gebouw zijn 27 zonnepanelen geplaatst. Deze leveren stroom aan hergebruikte accu’s die eerder in BMW i3’s waren te vinden. De accu’s voeden op hun beurt de elektrische auto’s.

BMW-deelauto

Lees op de BMW-website (hier) het volledige bericht.