ADAS onderzoek en dashboard voor vrachtwagens, bestelauto’s en personenauto’s, door VMS | Insight

Dit is een geüpdate versie van ons ADAS onderzoek voor vrachtwagens, bestelauto’s en personenwagens in Nederland, dat in 2020 plaatsvond. Er zijn wederom interessante inzichten verkregen met betrekking tot de penetratie van ADAS systemen, welke ADAS veiligheidssystemen verkocht worden, de verwachting voor de komende jaren en hoe zich dit doorvertaalt naar het wagenpark. Dit onderzoek is uitgevoerd door VMS | Insight in opdracht van Rijkswaterstaat (RWS). De uitkomsten van personenauto’s zijn weergegeven in een dashboard en voor vrachtwagens en bestelauto’s in een rapport dat hieronder is te downloaden.

Wat is ADAS?
ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. Het betreft geavanceerde rijhulpsystemen zoals achteruitrij detectie, blinde hoek detectie, autonomous emergency braking (AEB) en lane assist. Er zijn ADAS systemen die vooral op comfort zijn gericht en er zijn veiligheids- (verhogende) systemen. Dit ADAS-onderzoek richt zich vooral op veiligheidssystemen.

ADAS Monitor – Dashboard 

Klik op onderstaande afbeelding voor de live versie van de ADAS Monitor .

Ontvang het rapport ‘Ontwikkeling ADAS in vrachtwagens en bestelauto’s, Update 2021’

Alles draait om inzicht. Slimme marketing. Automotive en mobiliteit.

Waar kunnen wij jou mee helpen?