Nationaal Zakenauto Onderzoek 

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO) levert elk jaar interessante inzichten op over de wijze waarop zakelijke mobiliteit wordt ingevuld inclusief de beweegredenen daarvoor en over de verwachtingen met betrekking tot toekomstige keuzes. Dit alles vanuit het perspectief van de berijder én van de werkgever. Elk jaar komen de bekende thema’s terug: merkloyaliteit en merkattractiviteit, gebruik van de zakenauto, aantrekkelijkheid en acceptatie vervoersmodaliteiten, aanpassingen in autoregelingen, etc. Deze worden aangevuld met een wisselende lijst met actuele thema’s zoals het mobiliteitsbudget, privélease, verkeersveiligheid, telematica.

Nationaal Zakenauto Onderzoek 2018

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek (NZO) is het resultaat van een samenwerking tussen vakblad Automobiel Management, RDC en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA). Het onderzoek heeft inmiddels autoriteit opgebouwd. De resultaten zijn gedegen, de conclusies worden serieus genomen. Het onderwerp ‘de zakenauto’ is dan ook relevant en absoluut belangrijk in de samenleving. Het onderzoek wordt sinds 2009 jaarlijks uitgevoerd. De doelstelling is het uitvoeren van kwalitatief hoogstaand, betrouwbaar en actueel onderzoek op het gebied van de zakenauto en het presenteren van onderbouwde en relevante conclusies met toegevoegde waarde voor de automotive branche en andere belangstellenden. Het onderzoek richt zich op zowel berijders als bedrijven en wordt uitgevoerd door VMS | Insight. Op 26 september 2018, tijdens het Driving Business event georganiseerd door vakblad Automobiel Management, zijn de resultaten van het onderzoek gepresenteerd door Eric Vousten van VMS | Insight.

De volledige rapportage NZO 2018 downloaden?

Vul dan onderstaand formulier in en krijg direct de rapportage in PDF toegestuurd.

Nationaal Zakenauto Onderzoek 2019

Ook voor 2019 willen wij weer duidelijk de trends, ontwikkelingen en voorkeuren op het gebied van zakelijk autogebruik in beeld krijgen. Wij kunnen uw hulp daar goed bij gebruiken!

Bent u verantwoordelijk voor zakelijke mobiliteit binnen uw bedrijf of bent u een zakelijke rijder? Dan zijn wij erg geïnteresseerd in uw mening.
Door te klikken op één van onderstaande linkjes komt u in de online vragenlijst.

  • Bent u een zakelijke rijder? Klik dan hier
  • Bent u verantwoordelijk voor zakelijke mobiliteit binnen uw bedrijf? Klik dan hier

Invullen kan tot eind juli en kost u ongeveer 15 minuten. Alle deelnemers maken kans op een een Ipad, een weekendje weg of een week cabrio rijden!